Deelnemersinformatie

Algemeen
De triatlon zal plaatsvinden op 19 september 2021 vanaf 14.00 uur.
De minimumleeftijd om aan de triatlon deel te nemen is 13 jaar.
De inschrijving gaat op individu, maar je mag zelf weten of je de onderdelen alleen of in estafettevorm doet. Voor dit jaar hebben we de Team Triatlon even op een zijspoor gezet.

Bij aanmelding ga je akkoord met de Algemene voorwaarden 2021.

Voorafgaand aan de triatlon is er voor scholieren van 6 t/m 12 jaar een Kidsrun van 1.2 kilometer. Kijk hiervoor op de Kidsrun-pagina

Wedstrijdsecretariaat
Het wedstrijdsecretariaat is gevestigd op het terrein van LMBW Mechanisatie, Pingjumerstraat 2-4 te Witmarsum en is geopend van 12.00 tot 14.00 uur. Hier kunnen de deelnemers op de dag van het evenement het startpakket afhalen. Op het terrein is tevens het parc fermée met wisselzone, waar de fiets gestald kan worden. Er is kleedruimte aanwezig maar douchen kan na de triatlon in de gymzaal aan de Meester de Vriesstraat. Let op! Het parc fermée is alleen toegankelijk voor de organisatie en deelnemers met een polsbandje!


Startplaats
De start ligt 500 meter van het wedstrijdsecretariaat, bij de molen. Dit is prima lopend te bereiken. Om 13.55 is er een korte briefing voor alle deelnemers indien er noodzakelijke wijzigingen zijn.
TIP: neem slippers mee of trek surf- of waterschoenen aan voor het zwemgedeelte.
Voor de triatleten die in het zwembad starten, is de start in Zwembad Mounewetter.

Parkeren
Parkeren bij het parc fermée en de start is niet mogelijk, maar er zijn parkeergelegenheden bij het voormalige gemeentehuis (hele dag) en de Poiesz supermarkt (tot 18.00 uur). Volg hiervoor de aanwijzingen van de verkeersregelaars.

Afstanden
De triatlon start met 500 meter zwemmen in de Witmarsumervaart of 20 baantjes in het zwembad, vervolgens wordt er 1 ronde van 20 kilometer gefietst en er wordt als laatste 1 ronde van 5 kilometer gelopen. Naast de recreatieve triatlon, is er een wedstrijd voor deelnemers aan de Súdwest Fryslân Triatlon Cup. Bedrijven en verenigingen kunnen meedoen aan de Bedrijven en Verenigingen Team Triatlon. De tijd wordt elektronisch gemeten d.m.v. een chip in een enkelband.

Finish
De finish is bij het Kaatsplein in het centrum van Witmarsum, aan de voet van de Koepelkerk.

Parcours
Inschrijven

Fietsenstalling en kleding
Na het beëindigen van het fietsparcours kunnen de fietsen gestald worden in de rekken in de wisselzone. Hier kan evt. kleding worden neergelegd. Het terrein wordt permanent bewaakt en is niet toegankelijk voor publiek!. Nadat de laatste loper het parc fermée heeft verlaten, kunnen de fiets en kleding tot 17.00 uur, op vertoon van het startnummer of polsbandje weer worden opgehaald.


Deelnemersinformatie
De deelnemers ontvangen enkele dagen voor de triatlon een e-mail met daarin alle benodigde informatie.

Helmgebruik
Bij het deelnemen op een racefiets of ATB is het gebruik van een fietshelm verplicht. Deelnemers die op hun ‘gewone’ stadsfiets deelnemen mogen zonder helm fietsen.

Startbescheiden
Meer informatie hierover en het gebruik ervan staat in de e-mail die de deelnemers ontvangen.

Inleveren zwemcap en enkelband
Indien er een zwemcap gebruikt wordt, kan deze meteen na het zwemmen in de daarvoor bestemde bak gegooid worden.