Wederom geslaagde Kidsrun en Triatlon in Witmarsum

Het comité kan terugzien op wederom een zeer geslaagde Triatlon Witmarsum!

Het hele weekend werden de weerberichten nauwlettend in de gaten gehouden. Zou het gaan onweren, stormen, regen op zaterdag…of toch op zondag? Gelukkig bleef de nattigheid beperkt tot de zondagochtend tijdens de opbouw van het parcours.
De Kidsrun ging om twaalf uur van start onder een stralende zon. Slachtemarathonwinnaar Erik Negerman voorop, leidde de kinderen o.a. dwars door Aylva State. De jongste jeugd éénmaal, de oudsten twee keer. Een waar spektakel voor de bewoners van het zorgcentrum!
Het was flink warm onderweg en het flesje water en ijsje nadien viel zéker in de smaak bij de atleetjes!
Tim Hofstra uit Witmarsum was de snelste bij de categorie 6 t/m 8 jaar in een tijd van 5:13 minuten. Jelle Jan Zwaagstra uit Witmarsum deed net iets minder dan 10 minuten over twee rondjes: 9:59 minuten!

Een sterk deelnemersveld begon om twee uur aan de vierde editie van Triatlon Witmarsum. Onder hen de eerder genoemde Erik Negerman, die voor het eerst een triatlon aflegde! Daarnaast ook toppers als Syb en Jacob v/d Ploeg, Menno Cramer (nummer 2 van 2015), Dyan Hendriks en Thomas Wobma, die beide vorige week in Workum een snelle tijd hadden geklokt.
Natuurlijk waren ook de plaatselijke snelle jongens aanwezig, waaronder Jaap Zwaagstra, Marco Menage en Enno Hofstra.
De snelste dame van de vorige edities was helaas niet aanwezig vandaag en team Fysio Witmarsum deed een gooi naar het parcoursrecord van 1:08:02.

Dreigende wolkenpartijen tijdens de triatlon, maar geen regen. De stroming mee tijdens het zwemmen, maar een stevige west-zuidwesten wind, waardoor het fietsen een zware onderneming werd en de vochtige warmte in het Flietsterbos. Kortom: niet de eenvoudigste omstandigheden voor een triatlon.
Ondanks dat zette Thomas Wobma uit Bolsward een nieuw parcoursrecord op de klokken door als enige onder het uur te finishen: 59:25 minuten! Op een minuut eindigde Dyan Hendriks uit Bolsward als tweede en Jacob v/d Ploeg uit Damwoude werd derde in 1:01:51.
Bij de dames werd dit jaar Natascha v/d Vis uit Oudeschild Texel eerste in een tijd van 1 uur, 6 minuten en 30 seconden. Op ruim 8 minuten werd Theresia Offringa uit Nijland tweede: 1:14:43. Marije Steigenga uit Wons maakte het podium compleet door als derde te eindigen in 1:15:54.
Bij de teams werd het spannender dan bij de heren. Met een verschil van slechts 20 seconden werd Fysio Witmarsum eerste in 1:08:55, gevolgd door Max en zijn Maximonsters in 1:09:15. De Popta’s werden op gepaste afstand derde in 1:16:55.

Na afloop werd er nog gezellig nagezeten bij De Roskam, waar de belevenissen van de dag werden gedeeld.

Dankzij de enthousiaste inzet van zo’n 70 vrijwilligers en de bijdrage van vele sponsoren is het weer gelukt om dit prachtige evenement te organiseren! Volgend jaar maken we ons op voor de lustrumeditie. Over de vorm en datum van de 5e Triatlon van Witmarsum gaat het comité binnenkort in beraad.

Hier de volledige uitslag van de Kidsrun en Triatlon.
Uitslagen Triatlon Witmarsum en Kidsrun 2016